Pro zřízení víza do Ruska Vám doporučujeme:

  1. Nekupujte letenky do Ruska než získáte potřebné info ohledně vašeho víza. Můžete nestihnout získat vízum, a kvůli tomu příjdete o peníze utracené za letenky a Vámi zvolený hotel.
  2. Zkontrolujte platnost vašeho cestovního pasu, nesmí být kratší jak 6 měsíců od okamžiku vašeho plánovaného termínu návratu z Ruska.
  3. Pokud si nechaváte vystavit nový cestovní pas, nezapomeňte si udělat kopii vašeho víza a razítek, získaných na hranicích od celní správy, ve starém pasu za předchozí či aktuální rok.
  4. Pokud cestujete s dítětem, je nezbytné mít povolení od otce či matky povolení k vývozu dítěte po dobu platnosti Ruského víza.
  5. Musíte si zajistit pojištění, platné na území Ruska po dobu vaše cesty, uvedené v pozvánce.
  6. Budete potřebovat aktuální barevné foto na pas 3x4cm.
  7. Po obdržení víze pečlivě zkontrolujte, zda nebyla omylem udělaná chyba v napsání vašeho jména, příjmení, data narození…
  8. Po příjezdu do Ruska, pokud se tam chystáte nacházet po dobu delší jak 3 dny či se ubytovat soukromě, je potřeba se registrovat na libovolné pobočce Ruské pošty (cena se pohybuje od 200 do 250 RUB). Pokud budete ubytováni v hotelu, tam Vám na místě zajistí registraci.